PSC began the project by developing a Facility Master Plan to address long-term growth needs for Stephen Joseph Inc.

The company felt it was necessary to determine what maximum footprint could be built for the facility with the available land and its requirements for parking. Careful site and building code issue assessments determined that the existing facility should be sprinklered in order to maximize future attached construction.

Each of the company’s departments completed a six-page program questionnaire. This indicated existing facility needs, as well as anticipated requirements for projected 10-year growth. The results of this questionnaire led to space-planning for the addition of a two-storied, 10,000 square foot building to house the administration, sales office and art department as well as 4,875 square feet for additional warehouse space. Vacated spaces in the original building were then utilized to enlarge production areas with screen-printing and embroidery, as well as order fulfillment and shipping functions.