PSC designed the 74,000-square-foot school with large classroom windows, clerestory windows and skylights — all provided to maximize daylighting and save energy. LED light fixtures were selected to reduce maintenance and increase the energy efficiency of the facility.  The gym bleachers are adjustable for larger events, and when paired with a portable stage, create a space for performances and community gatherings. The flexibility of these spaces reduced the building footprint resulting in less construction materials used and a reduced impact on natural resources.

The skylights in the school are featured in the multi-purpose instructional areas at the center of each cluster of classrooms. Project, play, performance and design-based learning are featured in these spaces and pair naturally with the district’s accelerated reading program.  These areas also provide space to host high school students and parent volunteers to read individually with small groups of students.