PSC was commissioned to reconfigure the existing Lubbock location which included a 2,400 SF addition in support of the growth at Benchmark Business Solutions. The design team focused on environmental impact, providing an open floor plan for the employees and natural lighting to support Benchmark’s environmental position and leadership in its industry.

A “butterfly” roof was selected with clerestory glazing under each overhang to provide natural daylight. The conference room was designed to double as a space for entertaining and includes a glazed overhead door that opens to the adjacent courtyard. The courtyard’s landscape design features low-maintenance, drought-tolerant plants which are partially irrigated by harvested rainwater.

PSC’s interior designers worked with Benchmark to create a colorful environment that promotes employee productivity, sustainable features and corporate branding. Existing materials were reused throughout the facility including lighting, ceiling tiles and doors to reduce the environmental impact of the construction. Demolition of most of the interior walls in the sales area provided an open office layout with reconfigurable cubicles to meet future needs.

The primary linoleum tile flooring throughout is made from renewable natural materials. It is fully biodegradable and provides acoustical performance for most of the open spaces in the building. Paints and adhesives were critical to the employee well-being during the renovation and were selected based on low odor and low Volatile Organic Compounds criteria. Materials, such as galvanized sheet metal, CMU block, Veneered plywood and recycled brick, were used in their natural form to present a professional and sophisticated environment.